Székhely
Bonyhád
Dombóvár
Paks
Szekszárd
Tamási

Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézménye
KEZDŐLAP BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRHETŐSÉGEK

Főmenü

• Történetünk
• Munkatársak
• Fogadási idő, nyitvatartás
• Hírek, újdonságok
• Programjaink
• Álláshirdetések
• Fejlesztések, terápiák
• Szakértői bizottsági tevékenység
• Pályázatok
• Felnőtt vizsgálatok
• Tankötelezettség, iskolakezdés
• Családbarát intézmény
• Jó tudni!
• Segítő intézmények

Dokumentumok

 

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM .pdf

5 éves státuszlap.pdf

Közzétételi lista

Felnőtt vizsgálati kérelem

Tehetséggondozás igényléseFotógaléria

• Mindennapjaink
• Összes galéria »

Pályázatok

2021.01.28. Victoria a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány pályázat

A "Victoria a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány" 2021 szeptemberében kiírt 23. pályázati fehívására intézményünk pályázatot nyújtott be, melyet az Alapítvány a 2021. október 8.-án tartandó ülésén pozitív elbírálásban részesített, elnyertük támogatásukat.Az Alapítványnak köszönhetően a korai fejlesztés és gondozás, valamint a nevelési tanácsadás feladatellátás területén a mozgásfejlesztéshez szükséges eszközparkunkat tudtuk bővíteni. Az eszközök kiválasztásánál fontos szempont volt a fejlesztő hatás mellett, hogy több korosztály számára nyújtsanak játékos, örömteli tevékenységet.

Az Alapítványról bővebb információk itt:https://victoriaagyermekekert.hu/


2020.02.10

Tájékoztatói közlemény!


A köznevelés támogató szerepének erősítése a Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben

2019/02/01

A Szekszárdi Tankerületi Központ támogatást nyert a köznevelés támogató szerepének erősítésére.
Az elnyert támogatás összege 341.248.750 forint, a támogatás mértéke 100,00 %
A projekt 2019.02.01. - 2021.01.31. között valósul meg.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.
A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.6-16-2018-00035
A kedvezményezett neve, címe: Szekszárdi Tankerületi Központ
7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25.
A projekt tartalma
A minőségi pedagógiai szakszolgálatokhoz való hozzáférés, a szakszolgálatok által nyújtott szolgáltatások a nevelési-oktatási folyamat során felmerülő számos problémára megoldást nyújthatnak, intenzív fejlesztésekkel és tanácsadással az érintett gyermekek, tanulók vonatkozásában fontos szerepet játszanak a köznevelési sikerességben, problémamentes előrehaladásban. Az EFOP-4.1.6-16 kódszámú felhívás konkrét célja a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket ellátó intézmények, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények infrastrukturális fejlesztése, a jogszabályban meghatározott kötelező helyiségek kialakítása, felújítása a minőségi nevelés-oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

A Szekszárdi Tankerületi Központ a felhívás célkitűzéseivel összhangban állította össze A köznevelés támogató szerepének erősítése a Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben című nyertes pályázatát.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 341,25 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi, valamint Bonyhádi Tagintézménye és a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény két tagintézménye (Iregszemcse és Zomba-Paradicsompuszta megvalósítási helyszínnel) infrastrukturális fejlesztése, valamint szakmai eszközparkjuk bővítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként nem építési engedélyköteles átalakítások, felújítási munkák kivitelezése szerepel a tervezett tevékenységek között. A beruházás megvalósítása során a fejlesztési tevékenységhez tartozó fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósul.

Műszaki szakmai eredmény
Az újonnan épített/átalakított, vagy felújított/korszerűsített tantermek, szaktantermek, fejlesztő szobák összes alapterülete a fejlesztésben érintett intézményekben

Az eredmény számszerűsíthető célértéke: 2820 m2

Monitoring mutatók
Fejlesztés által érintett köznevelési intézmények száma: 2 db
Célelérés tervezett dátuma: 2021.01.31.

A projekt sikeres megvalósítása várhatóan hozzájárul majd az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javításához, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

További információ kérhető:
Szekszárdi Tankerületi Központ
7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25.
Gerzsei Péter igazgató
telefonszám: 06-74-795-243

e-mail: peter.gerzsei@kk.gov.hu


2019.02.27.

SZEKSZÁRDI TANKERÜLETI KÖZPONT
SAJTÓKÖZLEMÉNY

A KÖZNEVELÉS ESÉLYTEREMTŐ SZEREPÉNEK ERŐSÍTÉSE A SZEKSZÁRDI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

A Szekszárdi Tankerületi Központ európai uniós forrásból 266,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az EFOP-3.1.6-16-2017-00021 azonosítószámú projektjére. A támogatásintenzitás mértéke 100,00 %. A projekt tervezett megvalósítási időszaka: 2018.04.01. - 2021.03.31. A pályázat a köznevelési esélyteremtő szerepének erősítése érdekében a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és családjuk számára nyújt esélyt a jobb életminőség eléréséhez.

Pályázatunk célja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó köznevelési intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények és utazó gyógypedagógusi és konduktori hálózatok fejlesztése.
A súlyos, halmozottan fogyatékos gyermekek a szociális és köznevelési rendszer legelesettebb rétegét képviselik, akik állandó felügyeletet és megsegítést igényelnek, s akiknek a családjára is hatalmas anyagi és érzelmi teher hárul. Ezen túlmenően a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek nevelése, oktatása a köznevelési rendszer legfiatalabb ága, mely esetében még az egységes eljárásrendek, módszerek csak részben kerültek kialakításra. A gyermekek életminőségének javítása érdekében 0-16 éves kor között számtalan lehetőség adódik a testi-, szellemi fejlesztésre. Ennek érdekében munkatársaink számtalan továbbképzésben kívánnak részt venni, mivel a pályázati forrás lehetőséget biztosít ezekre. A továbbképzéseken elsajátított ismeretek gyakorlásához speciális fejlesztő eszközök vásárlására is lehetőség nyílik.
A Szekszárdi Tankerületi Központ által fenntartott két köznevelési intézmény, a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola és a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vesz részt a pályázat megvalósításában.
További információ kérhető:

név: Csurgai Andrea - projektmenedzser
beosztás: intézményvezető-helyettes (Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola)
cím: 7100 Szekszárd, Bezerédj u. 11-15.
e-mail: tmegymi@gmail.com
telefon: 30/357-9774

név: Király Gabriella - szakmai vezető
beosztás: intézményvezető (Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat)
cím: 7100 Szekszárd, Augusz Imre u. 9-11.
e-mail: szakszoli@gmail.com
telefon: 70/617-1397


2019.01.28.

A Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézménye részt vesz az EFOP-3.1.6-16. Köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése c. pályázatban, melynek szakmai megvalósítása megkezdődött.OLDALTÉRKÉP Copyright © 2013 ptpszk.hu. Minden jog fenntartva. • Weboldal fejlesztő: impressive.hu Kft. • Dizájn: TuckyDesign